Wildparken

Wilde dieren spotten en voeren? In onze wildparken kun je de lokale dieren zien. Wij hebben hier twee wildparken voor je. Wat alleen nog rest is een goede speurneus.

Calw-Hirsau:

Het drieënhalf hectare grote Rothirschwildpark komt overeen met de natuurlijke leefomgeving van de grootste wildsoort in onze omgeving. Maximaal twaalf dieren hebben hier voldoende ruimte, voedsel en uitloop. Het jaarlijkse nageslacht van drie tot vier kalveren is in het bijzonder voor kinderen een fantastische beleving. Je kunt de herten op elk moment bezoeken.

Het wildpark ligt op het terrein tussen de Dr. Römer-kliniek en de Seuffer-fabriek in Hirsau. De parkeerplaats tegenover de belastingdienst ligt boven het park.

Calw-Wimberg:

De rond de 37 wilde zwijnen van de Calwer Wimberg hebben het goed. Weliswaar niet meer zo heel erg wild, maar in plaats daarvan altijd voorzien van goed voer, genieten ze van hun aanwezigheid in het rond de vijf hectare grote wildpark. Via het uitzichtplatform kun je heel dicht bij de dieren komen. Een kwestie van durven. Wat zegt jouw ontdekkersoog?

Het wildezwijnenpark ligt op ongeveer 300 m van de parkeerplaats Zavelsteiner Straße.