In het spoor van de herder

In Wildberg heeft de schapenfokkerij een lange traditie en tot op de dag van vandaag kun je deze herbeleven. Elke twee jaar vindt in julie de ‘Wildberger Schäferlaufʼ plaats, het oudste historische regionale feest in het noordelijke deel van het Zwarte Woud.

En op deze themaeroutes kun je in de voetsporen van de schapen en hun fokkers treden. Vertrekpunt van deze ontdekkingstochten is het kloostercomplex ofwel de oude schaapskooi die tot de oudste gebouwen van de schapenfokkerij in Zuid-Duitsland wordt gerekend. Van hieruit wandel je door een divers cultuurlandschap met velden, graslanden en weiden met fruitbomen en bereik je de schaapskooi van de huidige moderne herder, die inmiddels wordt geleid door de achtste generatie.

Zin in een beetje afwisseling op de terugweg? De alternatieve route voert door de Lützenschlucht, waardoor met aan waarheid grenzende waarschijnlijkheid nog nooit schaapherders zijn getrokken. Je loopt in dit geval van de hoogvlakte over een bospad naar beneden tot aan de oever van de Nagold.

Wandelinformatie:

Moeilijkheidsgraad: licht

Duur van beide routes: 2,5 uur, 8,8 km

Begin- en eindpunt: oude schaapskooi in Wildberg