Fietsroute Nagoldtal

Over een lengte van 90 km voert deze fietsroute je langs de rivier de Nagold, van de bron in Seewald-Urnagold tot aan Pforzheim. Je hoeft hier niet al te veel inspanning te leveren, vandaar dat ook de kleintjes het fietsen leuk zullen vinden. De eindeloos brede velden en hoge bomen omzomen je pad en je hoort in de verte het kabbelen van de Nagold.

Hoogteligging: Hoogste punt: 823 meter Laagste punt: 251 m

Beste (fiets)tijd van het jaar: Maart tot en met oktober

Het beginpunt van de fietsroute Nagoldtal ligt in de kleine gemeente Seewald die in het district Freudenstadt ligt. Dichtbij ontspringt de Nagold. Nadat deze in de ertsgroeve gestuwd wordt, loopt hij door Altensteig lang de forellenvijvers en historische vlotterstuben. Van daaruit gaat het voor jou verder naar de grote regionale stad Nagold.

Net aangekomen in de herdersstad Wildberg, voert de fietsroute Nagoldtal je naar het schilderachtige Seitzental, dat bij de stad Neubulach in het Teinachtal hoort. Daarna gaat het verder naar de volgende stop, Teinach, die je dan verder voert naar de stad van Hermann Hesse, Calw. Plan in ieder geval ook een bezoek aan het historische kloostercomplex van Hirsau, daar kun je dan gelijk een hapje eten. Het volgende deel van het traject voert je over prachtige paden van Bad Liebenzell via Unterreichenbach naar het eindpunt, de goudstad Pforzheim.

Met bus en trein langs de fietsroute Nagoldtal

Cultuurtrein en fiets:

Een fietskaartje voor alle stoptreinen kost € 5 plus een gewoon personenkaartje (binnen bepaalde trajecten ook gratis)

Hier vind je de VeloBus! De optimale verbinding met de fietsroute Enztal! Met de Tälerrunde kun je de fietsroute Enz- en Nagoldtal combineren en genieten van een meerdaagse belevenistocht door de dalen van het noordelijke deel van het Zwarte Woud!

De must-doʼs langs de fietsroute Nagoldtal

Vakwerkstad Altensteig

Shoppen in Nagold en stadspark Kleb

Klooster Maria Reuthin in de herdersstad Wildberg

Hermann Hesse-museum in de dichterstad Calw

Ontspanning in de Paracelsus-thermen in Bad Liebenzell

Natuurbeleving Monbachtal

Sieradenstad Pforzheim

Nachhaltiges Reiseziel

Dit is een duurzaam partnerbedrijf van het noordelijke deel van het Zwarte Woud dat zich milieubewust inzet voor onze regio. Meer informatie