De Gäurandroute

De Gäurandroute is tussen het noordelijke deel van het Zwarte Woud in het westen en de Heckengäu in het oosten de meest oostelijk gelegen, door de Zwartewoudvereniging onderhouden wandelroute. Hij loopt in vijf etappes van Mühlacker naar Freudenstadt.

De Gäurandroute is tussen het noordelijke deel van het Zwarte Woud in het westen en de Heckengäu in het oosten de meest oostelijk gelegen, door de Zwartewoudvereniging onderhouden wandelroute. Hij loopt in vijf etappes van Mühlacker naar Freudenstadt. Je herkent de Gäurandroute aan een groene ruit met rode rozenbottel. Met de Gäurandroute is het net als met Doornroosje – de route wil net als de verwende prinses wakkergekust worden en wacht tot hij (opnieuw) ontdekt wordt ... Dat is gewoon sprookjesachtig!
Hij biedt je op zijn pad veel natuur, veel groen en vooral veel afwisseling. Goed te doen is hij in vijf etappes en de plaatselijke VVV van Calw helpt je graag bij het zoeken naar accommodaties enz. Je kunt het best gebruikmaken van het Wandelen zonder bagage-aanbod en met alleen ‘handbagageʼ stevig doorstappen.

Wandelinformatie:

Moeilijkheidsgraad: middelzwaar

Duur: Vijf 1-daagse etappes, 121,7 km

Beginpunt: Mühlacker

Eindpunt: Freudenstadt