Baumwipfelpfad

Een 40 m hoge toren beklimmen zonder trappen? Heb jij ooit een reusachtige boom in beweging gebracht? Genoten van de zonsondergang boven de boomgrens in het noordelijke deel van het Zwarte Woud? Het nieuw aangelegde Baumwipfelpad op de Sommerberg in Bad Wildbad zal nieuwe perspectieven bieden.

Aangekomen op het platform word je beloond met een uniek uitzicht over een zee van dichte bossen van het Zwarte Woud.

https://www.youtube.com/watch?v=m4eHl4TCY68


De constructie van de bekervormige toren bestaat uit een buitenste ring van 12 dubbel gebogen houten planken die op gelijke afstand van elkaar rotatiesymmetrisch opgesteld worden en zo een polygonale ruimtelijke constructie vormen. De 12 hoofdpilaren buigen daarbij vanuit het middelpunt weg en zijn bovendien ook tegen de klok in gekiept. Daardoor ontstaan spannende perspectieven die de beker wat ‘schuin en verdraaidʼ doen lijken.

De ingang van de toren ligt op ongeveer 5 meter hoogte vanaf het Baumwipfelpad. De route naar het uitzichtplatform wordt mogelijk gemaakt door een wentelconstructie van hout die over staalkraagdragers aan de houten pilaren is bevestigd. Tussen de staalkraagdragers worden houten langsdragers met een houtenplankenlaag bevestigd.

Dit mag je niet missen: vanaf heden kun je met de nieuwe 55 meter lange glijbaan terug naar de uitgang.
Nachhaltiges Reiseziel

Dit is een duurzaam partnerbedrijf van het noordelijke deel van het Zwarte Woud dat zich milieubewust inzet voor onze regio. Meer informatie