Schäferlauf (Herdersloop)

20.07.2018 - 23.07.2018 Schäferlauf (Herdersloop)

Schäferlauf (Herdersloop)

De tweejaarlijkse Schäferlauf (Herdersloop) in Wildberg opent op 15 juli met het festival 'De kloosterherder en des duivels poppenspeler'. Maak kennis met het leven van een herder en ontdek de herderscultuur die sinds bijna 300 jaar in Wildberg vele bezoekers trekt.

Eindelijk is het weer zover. De maar één keer in de twee jaar georganiseerde Wildberger Schäferlauf (Herdersloop) opent traditioneel met 'De kloosterherder en des duivels poppenspeler' het festival. Hiertoe behoren als highlight het Leistungshüten (schapendrijven) en natuurlijk de spannende Schäferlauf (herdersloop) met aansluitende verkiezing van de herderskoning en -koningin.

Steeds weer vinden er wedstrijden plaats en zijn er informatiemogelijkheden rondom het thema 'Schaap'. Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor de inwendige mens en op het binnenplein van het klooster stallen handwerkslieden hun producten uit. Na dans en muzikaal intermezzo is er dan 's avonds nog een groot vuurwerk tegen een magische achtergrond te aanschouwen.

Delen