Evenementen in het Zwarte Woud

Rock-’n-roll op de markt in Calw, of zachte pianoklanken op een zwoele zomeravond bij de Muziekzomer in Altensteig, lezingen over de in Calw geboren Nobelprijswinnaar van de literatuur, Hermann Hesse tot de Lange Nacht van de Natuur in de geluksgemeente Schömberg – het noordelijke deel van het Zwarte Woud heeft heel veel te bieden. Wij hebben alle hoogtepunten voor je op een rijtje gezet. Hier vind je nog meer actuele evenementen

Grote Calwer-nachtoptocht

12.02.2018

Calw

Grote Calwer-nachtoptocht

Voor de nachtoptocht op 'Rosenmontag' verwacht de eerste Calwer Narrenzunft (Carnavalsvereniging) 04 diverse mensen in verkleed en met een masker op uit het zuidwesten van Duitsland om eens goed feest te vieren.

Duitse Molendag

21.05.2018

Duitse Molendag

Traditioneel op tweede pinksterdag, dit jaar op 21 mei, organiseren de Deutsche Gesellschaft für Mühlenkunde und Mühlenerhaltung (Duitse Maatschappij voor molenkunst en molenbehoud, DGM) en de regionale en nationale afdelingen daarvan de 'Duitse Molendag'.

Middeleeuwse markt

08.06.2018 - 10.06.2018

Calw

Middeleeuwse markt

Net als vorig jaar vindt er weer een middeleeuwse markt met een uitgebreid en indrukwekkend programma plaats dat de toeschouwer meeneemt op reis naar een andere tijd.

Natuurparkmarkten in het noordelijke deel van het Zwarte Woud

24.06.2018 - 14.10.2018

Natuurparkmarkten in het noordelijke deel van het Zwarte Woud

Gerookte wilde salami, appelsap gemaakt van geraapte appels uit regionale boomgaarden, seizoensgroente en geitenkaas uit het dal – de natuurparkmarkten bieden bezoekers een veelzijdige regionale genots- en koopervaring. Ga gewoon eens kijken en overtuig uzelf van de diversiteit van het Zwarte Woud.

Schäferlauf (Herdersloop)

20.07.2018 - 23.07.2018

Wildberg

Schäferlauf (Herdersloop)

De tweejaarlijkse Schäferlauf (Herdersloop) in Wildberg opent op 15 juli met het festival 'De kloosterherder en des duivels poppenspeler'. Maak kennis met het leven van een herder en ontdek de herderscultuur die sinds bijna 300 jaar in Wildberg vele bezoekers trekt.

Calwer kloosterzomer

26.07.2018 - 05.08.2018

Calw

Calwer kloosterzomer

Sinds 2008 vindt de Calwer kloosterzomer onder grote belangstelling plaats. Ook dit jaar wordt u weer uitgenodigd naar grote kunstenaars en hun muziek te komen luisteren en te genieten van de sfeer.

Vlotvaardersfeest

02.09.2018

Altensteig

Vlotvaardersfeest

Elke twee jaar vindt het traditionele vlotvaardersfeest plaats bij de Monhardter Wasserstube. Hier kunt u oude beroepen uit het Zwarte Woud leren kennen en als hoogtepunt varen de vlotters met een vlot door de 'Wassergasse' (Watersteeg) van de Wasserstube.